Modelářská soutěžní výstava by jistě pro řadu hostí byla atraktivní i sama o sobě, ale přesto ji již tradičně obohacujeme o nejrůznější doprovodné akce, které mají zajistit vaši ještě větší spokojenost. Na co se tedy můžete těšit letos?


V sobotu 6. května začíná přejímka modelů ve 13:00. Zahájení výstavy proběhne hodinu poté a bude zpestřeno příjezdem a ukázkou sportovních veteránů z Fiat Clubu MX1 z Pardubic. Dobříšští fandové se nenechají zahanbit a vystaví funkční stabilní motory. Očekáváme také příjezd vojenských veteránů z různých míst a ukázku exponátu (či exponátů) z mníšeckého Muzea užitkové techniky. Vše bude k vidění na parkovišti před KD Dobříš.

Sobotní oficiální program bude zakončen moderovanou besedou se zajímavými hosty: ing. mjr. Josefem Jindrákem (dobříšský patriot, zkušební pilot bitevních vrtulníků AČR, inspekční pilot vrtulníků v civilním provozu) a ing. kpt. Radkem Břendou (aktivní pilot dopravních letadel, armádní pilot se zácvikem na typech Delfín, Albatros, Alca). Beseda se uskuteční přímo v hlavním výstavním sále KD Dobříš, předpokládané zahájení cca 18:00 hodin. Beseda bude doprovázena řadou unikátních obrazových materiálů, fotografií atd. Po jejím skončení zřejmě bude následovat modelářská „afterparty“ v některé z dobříšských občerstvoven.

Nedělní program zahájíme v ranních hodinách, výstava bude pro veřejnost otevřena od 10:00. Na prostranství před KD budete moci obdivovat historické stroje veteránistů z Dobříše a Kytína. Zájemci o dálkově ovládané modely si mohou prohlédnout a případně i vyzkoušet RC modely terénních aut v dynamické ukázce na přírodní mini-dráze u Kulturního domu. V 15:00 bude výstava ukončena vyhlášením výsledků.

A v jakých kategoriích se bude letos soutěžit? Je to jednoduché:

Kategorie Dospělí:
– Bojovka komplet (blátivci, viněty, diorámy, figury, plavidla, atd.): kategorie 1/48 a větší / kategorie Menší než 1:48
– Letectvo komplet (vrtule, roury, plachťáci, padáky, balóny atd.): kategorie 1/48 a větší / kategorie Menší než 1:48
– Hlavní cena diváků a organizátorů soutěže „O Dobříšskou želvu“ – nejatraktivnější model dle hlasování návštěvníků a odborného oka zkušené poroty

Ceny budou věcné, většinou vhodné ke konzumaci (od našich pivovarských sponzorů).

Kategorie Junioři:
– Bojovka komplet (blátivci, viněty, diorámy, figury, plavidla, atd.): kategorie 1/48 a větší / kategorie Menší než 1:48
– Letectvo komplet (vrtule, roury, plachťáci, padáky, balóny, atd.): kategorie 1/48 a větší / kategorie Menší než 1:48
– Každý vystavující Junior obdrží věcnou cenu – model

Pokud někdo z účastníků bude soutěžit s modelem, který nespadá do žádné z vyhlášených kategorií, bude modelu věnována patřičná individuální péče a hodnocení.