Letošní Dobříšská šelma se povedla. Nebyl to jenom náš pocit, zas tak neskromní nejsme – se zcela vážnou tváří nám to tvrdili i mnozí návštěvníci a soutěžící, což nás ohromně těší.

Sešlo se nám na tři sta soutěžních modelů – protože přijeli nejen modeláři z Dobříše a širšího okolí, ale i zástupci kroužků z Prahy, ze Zdic, z Kladna, ze Sedlčan, z Berouna, z Českých Budějovic, z Vlašimi atd. Převážně šlo samozřejmě o plastikařinu, milou menšinu tvořily papíráky a jedno velké modelové kolejiště. Důkazem, že modelařina nevymírá, byl velký počet modelů v juniorských kategoriích. Snažíme se k tomuto trendu přispívat, a proto i letos (jak už je u nás tradicí) od nás dostávaly model zdarma všechny děti, které na Šelmě byly a aspoň jeden model vystavovaly.

Fotogalerie můžete najít zde a zde.

Stejně jako v minulých letech, i letos nás přijeli podpořit kamarádi a známí veteránisti, takže jste před Kulturním domem mohli obdivovat historické motorky, raritního Mustanga a druhoválečnou i novější vojenskou techniku. Utrácet peníze za modely a příslušenství šlo u dvojice stánků, a protože nejen plastem je modelář živ, o občerstvení se ukázkově starali Martin a Martin z Pivního baru Vilém.

Novinkou v letošním roce byl workshop Jakuba Vilingra. Ačkoliv byl zaměřený na zvládnutí úplných základů modelařiny, přilákal kromě dětí i nečekaný počet dospělých zájemců. Takže kdo ví, třeba nám kromě malých modelářů přibydou i nějací odrostlejší :-)

Děkujeme vám všem, kteří jste na letošní výstavu dorazili či jste ji jakkoliv podpořili. A za rok se budeme těšit znovu – třeba už doopravdy ve větších prostorách!

Speciální díky samozřejmě patří sponzorům a partnerům: