Pozor, pozor, pozor, důležité hlášení!

Naši tradiční modelářskou výstavu, která letos poprvé proběhne pod názvem Dobříšská šelma, jsme museli přesunout na sobotu 25. května 2019 (od 8:00 do 16:00). A i když se původně měla Dobříšská šelma konat ve Sportovní hale, nakonec i v letošním roce budeme v prostorách Kulturního domu Dobříš (Mírové náměstí 68).

Důvod těchto změn je jediný – bylo rozhodnuto, že Sportovní hala bude procházet rekonstrukcí a zateplením a výstava by zde kvůli probíhajícím pracem nebyla možná. Snad se tedy do „nové“ haly podíváme s Dobříšskou šelmou už v příštím roce – a letos se na vás budeme těšit v Kulturáku!

Máte k výstavě Dobříšská šelma jakýkoliv dotaz? Pište nám na modelari.dobris(zavináč)gmail.com.

A proč že jsme Dobříšskou želvu přejmenovali na Dobříšskou šelmu? Inu, připadalo nám, že se už po několik let neposouvá z místa, nevyvíjí – a tak jsme se rozhodli udělat rázný řez. Přejmenování bylo prvním logickým krokem. Nápad na nový název se zrodil během našeho loňského zájezdu po anglických leteckých dnech a muzeích. Šelma zní dostatečně podobně jako Želva, aby nějaká návaznost zůstala zachována; ale zároveň má v sobě sílu a energii, což jsou vlastnosti, které doufejme dostane nová výstava do vínku také.

Změnit se mělo i místo konání, což tedy pro letošek zásahem vyyšší moci nevyjde. Oproti předchozím ročníkům, kdy jsme výstavu koncipovali jako dvoudenní, se letos také vrátíme k jednodennímu modelu – ověřili jsme si, že je organizačně jednodušší a z hlediska soutěžících a návštěvníků i komfortnější. Změní se i počet vystavených modelů – respektive ze všech sil se o to snažíme. Jsme v kontaktu s modelářskými kluby i modeláři-samotáři z bližšího i vzdálenějšího okolí a jednáme o tom, aby jednotliví účastníci přivezli na Šelmu modelů co nejvíc.

Těšíme se na vás!