V posledních letech se stalo tradicí, že modelářskou výstavu Dobříšská želva zpestřujeme přednáškami v podání známých odborníků a následnou besedou. S radostí vám oznamujeme, že letos naše pozvání přijal historik Filip Vojtášek, jeden z předních českých expertů na útoky hloubkařů na českém území během druhé světové války!


Filip Vojtášek je autorem blogu hloubkari.cz a spoluautorem knihy Bomby na Květnou neděli. Tématu hloubkařských útoků se věnuje i ve své další připravované knize. V rámci letošní Dobříšské želvy Filip Vojtášek vystoupí s přednáškou, v níž se zaměří na útoky hloubkařů na silnice a železnice právě na Dobříšsku a Příbramsku.

Po přednášce budeme v tomto atraktivním tématu pokračovat formou besedy. Pokud se chcete dozvědět víc o válečné historii v našem okolí či pokud můžete k tématu přispět osobní vzpomínkou či fotografiemi z rodinného archivu, určitě přijďte!

Přednáška se koná 5. května 2018 od 18 hodin ve velkém sále Kulturního domu Dobříš (Mírové náměstí 68). Vstupné je dobrovolné, občerstvení během akce zajištěno. Těšíme se na vás!