Tankový den v Lešanech připomene 70. výročí spojenecké invaze a boje u Dukly v roce 1944.

Již 12. Tankový den ve Vojenském technickém muzeu Lešany se uskuteční v sobotu 30. srpna 2014. Tematicky se bude vztahovat k dvěma letošním výročím z druhé světové války: vylodění spojeneckých vojsk v Normandii v roce 1944 a bojům na východní frontě u Dukly rovněž v roce 1944.

Vojenské technické muzeum Lešany otevře své brány při 12. Tankovém dni v 9.30, program začíná o hodinu později, v 10.30. Jako každoročně bude i letos tvořen především dynamickými ukázkami, při nichž se představí těžká vojenská technika. Ta se bude vztahovat k dvěma zmíněným výročím, tedy bojům na západní i východní frontě v roce 1944. Do bojů na obou frontách tehdy zasáhli i českoslovenští vojáci.

Připraveny budou i statické ukázky, divácké soutěže, v areálu bude možné spatřit vojáky v dobových uniformách a dostaví se i příznivci vojenské techniky ve vlastních historických vozidlech.

O podrobnostech programu a konkrétních strojích, které budou moci diváci vidět, budeme ještě informovat v dalších článcích. Sledujte proto naše webové stránky http://www.vhu.cz/.

fotky z akce zde

v135037_tankovy-den-lesany-1